Wolf-Hämähäkkejä: Puremat, Vauvat Ja Muut Faktoja

{h1}

Wolf-hämähäkit ovat suuria metsästyshaikaroita, joilla on ainutlaatuiset vanhemmuustottumukset.

Nimi "susi-hämähäkki" kattaa suuren joukon hämähäkkejä, joista suurin osa on suuria, tummia ja urheilullisia. Toisin kuin useimmat hämähäkit, jotka saavat saaliinsa verkkoihin, susi-hämähäkit hakevat sitä voimakkaasti vahvoilla ruumiillaan ja terävällä näkyllään. Nämä hämähäkit näyttävät myös ainutlaatuisia vanhemmuuden tottumuksia, jotka kiinnostavat tutkijoita.

Susi-hämähäkit elävät lähes kaikkialla maailmassa BioKidsin mukaan. Ne ovat erityisen yleisiä niityillä ja niityillä, mutta elävät myös vuoristossa, aavikoissa, sademetsissä ja kosteikoissa - missä tahansa he voivat löytää hyönteisiä syömään.

Naaras-susi-hämähäkki kantaa munakoonsa alihameen läpi.

Naaras-susi-hämähäkki kantaa munakoonsa alihameen läpi.

Luottamus: McCarthy's PhotoWorks Shutterstock

Ulkomuoto

Susi-hämähäkit ovat yleensä ruskeita, harmaita, mustia tai ruskeita, tummilla merkinnöillä - yleisimmin raidat, Missourin osaston mukaan. Niiden väritys on tehokas naamiointi, joka auttaa heitä saamaan saaliinsa ja pysymään turvallisina saalistajilta. Ne vaihtelevat neljänneksestä tuumasta yli tuuman (6,4 mm - 3 cm) pituisiin, miehillä, jotka tyypillisesti ovat pienempiä kuin naaraat.

Trinidadissa sijaitsevan Länsi-Intian yliopiston arachnologist Jo-Anne Nina Sewlal kertoi WordsSideKick.comille, että susi-hämähäkit ovat "erottuva silmäjärjestely, jossa etu- tai eturaajassa on neljä pientä silmää, jotka ovat suunnilleen samankokoisia. melkein suora rivi, selkä- tai takarivi on järjestetty V-kuvioon, jonka kärki on ristin vieressä. " Wolf-hämähäkit ovat erinomaisia ​​yönäköä ja pääasiassa metsästävät pimeässä. "Ne ovat myös melko helposti havaittavissa yöllä, koska niiden silmälasit", hän sanoi.

Purra

Pennsylvanian valtion yliopiston entomologian osaston mukaan susi-hämähäkit pistävät uhkaavasti, mutta heidän myrkkyensä ei ole kovin haitallista ihmisille. Ihmisillä voi esiintyä punoitusta tai turvotusta, mutta vakavia lääketieteellisiä ongelmia ei ole koskaan raportoitu.

Tavat ja ruokinta

Susi-hämähäkit ovat yksinäisiä olentoja, jotka vaelevat yksin yön aikana, uhkaavat saalista. Sewlalin mukaan he ovat "enimmäkseen yöllisiä ja usein väärässä tarantulasta". Missouri Conservationin osaston mukaan he tyypillisesti asuvat kentällä, vaikka jotkut tiedetään nousevan osittain puiden saaliiksi. Jotkut lajit piilevät kasvillisuuden tai lehtikuoppaan, kun taas toiset kaivavat tunneleita tai käyttävät muita eläinten tunneleita. Jotkut susi-hämähäkit metsästävät määrätyltä alueelta ja palaavat tiettyyn paikkaan rehua, kun taas toiset vaeltavat nomadisesti ilman alueita tai kotia.

Susi-hämähäkit syövät enimmäkseen maanalaisia ​​hyönteisiä ja muita hämähäkkejä. Erityisesti suuret naiset voivat syödä pieniä selkärankaisia ​​BioKidsin mukaan. Jotkut lajit vaeltavat alas ja tarttuvat saaliinsa, kun taas toiset odottavat sen kulkevan ja väijytyksen. Susi-hämähäkit hyökkäävät usein saaliistaan, pitävät sitä jalkojensa välissä ja selkäydyvät selällään, saaliinsa saaliinsa raajoihinsa ennen kuin harhautetaan.

Susi-hämähäkit käyttävät innokkaita näkökykyään, naamiointivärejä, nopeita liikkeitä ja herkkyyttä tärinöille, jotta he ovat tietoisia saarten petoeläimistä. He purevat, kun heitä uhataan. Michiganin yliopiston säilyttämisosaston mukaan sudenkorennot ovat myös tärkeitä ruoanlähteitä liskoja, lintuja ja jyrsijöitä varten.

Naaras-susi-hämähäkki kantaa vauvoja selälleen.

Naaras-susi-hämähäkki kantaa vauvoja selälleen.

Luottamus: IrinaK Shutterstock

Kiima

BioKidsin mukaan susi-hämähäkit, jotka käyttävät silmiäan enemmän kuin monet muut hämähäkit, käyttävät visuaalisia vihjeitä paritukseen. Miehet ilmaisevat mielenkiintoaan naisille heiluttaen peditappejaan (lyhyitä, aistillisia appendageja suunsa lähellä) erityisissä kuvioissa tai kohottaen ne yhdessä.

Kopioinnin jälkeen naaraspuoliset hämähäkit sijoittivat useita kymmeniä tai enemmän munia ja kääri ne silkkiin, jolloin syntyi munaskuipus. "Naaraspuoliset hämähäkit kantavat munanpusseja kiinni hänen kehruulaitteisiinsa", sanoi Sewlal. Jos naaras erotetaan munakoosta, hän etsii sitä raivokkaasti. Äidillä on tiedossa olevan aggressiivista käyttäytymistä, kun he kantavat munakassiinsa.

Tämä äidin käyttäytyminen ei pysähdy, kun munat haavat. "Hauduttamisen jälkeen hämähäkkimies kiipeää äitinsä selälle ja hänet kuljettaa sitten noin useita päiviä", sanoi Sewlal.

Urospuoliset susi-hämähäkit tyypillisesti elävät yhden vuoden tai vähemmän, kun taas naaraat voivat elää useita vuosia.

Taksonomia / luokitus

He kuuluvat Lycosidae-perheeseen, joka on kreikankielisestä sana "susi". Integroidun taksoniikan tietojärjestelmän (ITIS) mukaan sudenkorentojen taksonomiikka on:

  • Kuningaskunta: Animalia
  • Subkingdom: Bilateria
  • Infrakingdom: Protostomia
  • Superphylum: Ecdysozoa
  • pääjakso: Arthropoda
  • Alaosastoon: Chelicerata
  • luokka: Arachnida
  • Tilata: Araneae
  • Perhe: Lycosidae
  • Genera ja lajit: On olemassa yli 100 sukupolvea ja noin 2 300 lajia susi-hämähäkkejä; 200 lajia elää Yhdysvalloissa. Carolina susi-hämähäkki (Hogna carolinensis) on Etelä-Carolin virallinen hämähäkki, joka on ainoa valtio, jolla on valtion hämähäkki.

Toimittajan huomautus: Jos haluat lisätietoja aiheesta, suosittelemme seuraavaa kirjaa:

Osta National Audubon Society -kenttäopas Amazon.com-sivustolta

Lisäresurssit

  • Lue lisää Jo-Anne Sewlalin tutkimuksesta orb-kudontahämähäkeistä.
  • BioKids tutkii Lycosidaea.
  • Clemson University keskustelee Etelä-Carolinan virallinen valtion hämähäkki.


Video Täydentää: Ihmisten puolue - Nettikirjoittelu.




FI.WordsSideKick.com
Kaikki Oikeudet Pidätetään!
Jäljentämistä Materiaalien Sallittu Vain Prostanovkoy Aktiivinen Linkki Sivustoon FI.WordsSideKick.com

© 2005–2019 FI.WordsSideKick.com