Mitä Ilmaston Lämpeneminen Liittyy Jääkarhujen Vähenemiseen?

{h1}

Polar-karhu ja ilmaston lämpeneminen saavat huomiota suojelijoiden ja suuren yleisön keskuudesta. Katso, miksi polaaristen karhujen uhkaavat ilmaston lämpeneminen.

Suurimmat maan päällä olevat karn-ivoreet hukkuvat pieniksi bugiksi. Jopa 10 metriä pitkä - (3 metriä) mittainen ja punnitus jopa 1 700 kiloa (771 kiloa) jääkarhut ovat suuria olentoja. Mutta massiiviset eläimet kamppailevat maailmanlaajuisen saalistajan - ilmastonmuutoksen - kanssa, ja he menettävät.

Tutkijat ovat puhuneet polaaristen jääpeitteiden sulamisesta ja merenpinnan noususta vuosikymmenien ajan. Nyt se ei ole vain puhetta. Kanadan arktisen alueen keskilämpötila on kasvanut 7 astetta Farenheit (4 astetta) viimeisten 50 vuoden aikana [lähde: Daily Mail]. Arktisen ympyrän lämpötilat ovat nousseet kahdesti muuhun maailmaan verrattuna [lähde: Yahoo News]. Arktinen jään sula ja meret ovat yhä petollisempia. Tämä on huono uutinen jääkarhuista.-

Jääkarhun elinympäristö on noin yhtä jäykkä kuin se saa, ja eläimet soveltuvat ihanteellisesti selviytymiseen kovassa ympäristössä. Heillä on useita tuumaa sekä turkista että blubberista eristämään ne lämpötiloista, jotka pudota -49 Fahrenheit (-45 Celsius) Arktisen talven kuolleihin. He ovat kehittyneet menestymään näissä olosuhteissa.

Mutta mitä tapahtuu lajille, kun sen ihanteellinen elinympäristö alkaa kadota? Kuten seuraavassa jaksossa selvitetään, se ei ole lainkaan.

Polar Bearin väestö ohutjäässä

Polar-karhut ovat vahvoja uimareita, mutta eivät voi sulkea sinettiä.

Polar-karhut ovat vahvoja uimareita, mutta eivät voi sulkea sinettiä.

Maailmassa on noin 25 000 jääkarhua, jotka elävät 19 erillisellä populaatiolla koko arktisella alueella. Kaksikymmentä vuotta sitten tämä määrä oli lähempänä 33 000 [lähde: Daily Mail].

Kun merijääntä sulatetaan ennätyksellisillä tasoilla, polaarisilla karjoilla on kaksi massiivista, uhkaavaa uhkaa elämäänsä: kyvyttömyys päästä saaliiksi ja lisääntyvä etäisyys merijään ja maan massojen välillä. Polar-karhu siirtyy rannikkoalueille kun sää lämpenee ja jään kutistuu kauden. Koska karhuja ei ole rakennettu metsästämään maata, ne ovat enimmäkseen ympärillä, kun heidän elimensä luottaa varastoituun rasvaan ravintoa varten. Kun talvi tulee ja jää palaa, on aika metsästää uudelleen.

Karhut ovat vahvoja uimareita ja ovat ammattitaitoisia jäämistöissä metsästyksessä. Suurin karhu voi uida 100 mailia kerrallaan [lähde: Daily Mail]. He ovat voimakkaita eläimiä, ja heillä on paksuja kerroksia, jotka pitävät heidät lämpimänä vedessä. Mutta kun jää pysyy sulavana, aika ja energia, jonka kestää uida maalta jään pinnalle, kasvaa kasvien kapasiteetin ulkopuolella. Polar-karhuja pakotetaan joko pysymään maalla pitkiksi kausiksi ilman ruokaa tai, kun he ovat tarpeeksi nälkäisiä, uimaan ja hukkumiseen tai jäädyttämiseen matkan varrella.

Toinen ongelma, joka liittyy metsästävien joukkojen yhä kutistuvien joukkojen etsimiseen on, että jääkarhujen tärkein saalis, sinetti, on vahvempi uimari kuin karhut. Karhut ovat nopeampia kuin hylkeiden jäällä, mutta vähemmän jäätä liikuttaessa, hylkeet pääsevät pois. Vähemmän ruokaa syödä - varsinkin vähemmän rasvaista ruokaa kuin hylkeitä - jääkarhut ovat ohuempia kuin ne ennen, ja niillä on vähemmän rasvaa, jotta ne pysyisivät lämpiminä. Tämä eristyksen puute tekee laajennetusta uinnista rannasta entistäkin vaarallisemmaksi ja tekee siitä vaikeammaksi elää mukavasti pitkään aikaan maalla.

Niiden keinot metsästys ja saalis saalistuminen ovat vähentyneet huomattavasti, ja niiden pilkkoutumisaste kutistuu, polaariset karhut kulkevat yhä enemmän leiriytymisalueisiin ja muihin alueisiin, joissa ihminen pitää ruokaa auki. He ovat jopa Dumpster-sukellusta. Se on epätoivoinen tilanne, eikä mikään asiantuntijoista odota sitä helpottavan.

Kuinka lajit voivat selviytyä näissä olosuhteissa? Seuraavalla sivulla näemme, mitä tulevaisuus maailmassa heikentää jääkarhujen väestöä.

Polar Bear -sopimus

Vuonna 2007 Yhdysvallat ja Venäjä julistivat aikomuksensa työskennellä yhdessä polaristen karien pelastamiseksi sukupuuttoon. Uuden sopimuksen, joka perustuu Venäjän, Yhdysvaltojen, Norjan, Tanskan ja Kanadan välisen sillankarjan suojelua koskevan vuoden 1973 sopimuksen perusteella, säilyttämistoimia tehostetaan. Sekä Yhdysvallat että Venäjä suostuivat etsimään alkuperäisväestön lisää osallistumista karhujen suojeluun, jakamaan kaikki seuranta- ja biologiset tiedot ja määrittämään yhdessä, missä säilyttämisrahoitus tekee eniten hyvää

Polar Bear Extinction?

Conservationists toivottavasti aurinko ei aseta niin voimakas ja kaunis eläin.

Conservationists toivottavasti aurinko ei aseta niin voimakas ja kaunis eläin.

Yksi maailman 19 jääkarhuista asuu Hudson Bayssä Kanadassa. Washington Postin artikkelissa kanadalaisen Wildlife Servicein tohtori Ian Stirling kertoo, että alueen jäät ovat alkaneet kaatua kahtena ja puoli viikkoa aikaisemmin kuin 30 vuotta sitten [lähde: Washington Post]. Samassa artikkelissa World Wildlife Fundin (WWF) johtava tutkija Lara Hansen ennustaa, että dramaattinen laihtuminen ja jään sulaminen saattavat aiheuttaa kyseisen alueen polarisarjan hedelmättömän vuoteen 2012 mennessä. Stirling raportoi British Daily Mailin haastattelussa että naaraspuoliset jääkarhut lähes koskaan eivät synnyttä enempää kuin yksi pentu nyt. Mahdollisuus sukupuuttoon on hyvin todellinen [lähde: Daily Mail].

Mutta tiedemiehet eivät ole luopuneet jääkarhuista. Innovatiivinen ohjelma nimeltään Lämminvedet Cool Bearsille yrittää uudenlaista lähestymistapaa lajin säilyttämiseen. Tyypillisesti tutkijat ovat seuranneet karhuja nähdäkseen, missä he elävät ja missä he liikkuvat paremmin säilyttämispyrkimyksiin.Tämä lähestymistapa ei kuitenkaan toimi riittävän hyvin tai riittävän nopeasti. Lämpimät vedet Cool Bearsille puuttuvat ongelmaan toisesta päästä - lintujen sijainnin seuraamiseksi karhujen sijaan. Käyttämällä useita vuosikymmenien satelliittikuvia ja meteorologisia tietoja, tutkijat Wildlife Conservation Society yrittävät selvittää, mitkä polaariset jäätiköt ovat parhaat mahdollisuudet selviytyä lämpenemisen trendi. Tällöin kiinnitetään suurta huomiota pyrkimyksiin pelastaa niillä asuvien jääkarhujen populaatiot, koska nämä säilyttämistoimet ovat todennäköisimmin menestyneet.

Vuonna 2007 Yhdysvaltojen kala- ja luonnonvara-asepalvelus teki Yhdysvaltojen hallitukselle ehdotuksen siitä, että jääkarhut luokiteltaisiin uhattuna lajina uhanalaisen lajilain nojalla. Tämä antaisi karhuille lisää lain suojaa. Maaliskuusta 2008 alkaen Bushin hallinto on lykännyt päätöstään. Tällä välin Yhdysvaltain geologinen tutkimus ennustaa kahden kolmasosan nykyisestä polaarikannan populaation menetyksestä vuoteen 2060 mennessä, jos sulavirta jatkuu.

Polar-karhuja ei ole vain vaarassa. Niiden saalista pyyhkäisee myös ilmaston lämpeneminen - polaaristen karhujen lisääminen nälkään. WWF ilmoitti maaliskuussa 2008, että 1,500 vastasyntyneen sulkemista arktisella ympyrällä ei todennäköisesti selviydy ensimmäisinä kuukausina. Noin kuukauden kuluttua heidän syntymänsä, sinettipiikit elävät lumessa lumessa, kun heidän kehonsa kehittävät rasvakerroksia, jotka antavat heidän selviytyä kylmästä vedestä. Kun jää sulaa liian nopeasti, monet pennuista joutuvat veteen ennen kuin ne ovat valmiita. Kuten jääkarhujen väestö, arktisen sinetin numerot ovat vähentyneet jyrkästi viime vuosisadalla, pienentyen 180 000: sta noin 8500: aan [lähde: Yahoo News].

Kun molemmat polaariset karhut ja sinetit kuolivat nälkään ja hukkumisnumerot, eläinten elämä Arctic Circle -ympäristössä voitaisiin muuttaa ikuisesti.

Lisätietoja jääkarhuista, vauvojen hylkeistä ja ilmaston lämpenemisestä tarkastele seuraavalla sivulla olevia linkkejä.


Video Täydentää: .




FI.WordsSideKick.com
Kaikki Oikeudet Pidätetään!
Jäljentämistä Materiaalien Sallittu Vain Prostanovkoy Aktiivinen Linkki Sivustoon FI.WordsSideKick.com

© 2005–2019 FI.WordsSideKick.com