Kaupunkimaiset Apinat Etsivät Kaikkein Rauhallisimmat Kohteet

{h1}

Melu ei ole vain kaupunkien elävien ihmisten kannalta; niiden apinan vastineet ovat myös tunne meluhaittojen kipu. Apinat siirtyvät puiston hiljaisimmille alueille, välttäen liikennettä ja pysäköitävät vieraita, vaikka ne ottaisivat ne pois ruokastaan.

Toisin kuin meillä, apinoilla ei ole korvatulppia kaupungin elämää säätelemään, joten he siirtyvät heidän elinympäristönsä hiljaisimpiin osiin - usein täyden vatsan kustannuksella, uusi tutkimus löytää.

Tutkimus osoitti, että Brasiliassa sijaitsevan Belo Horizonte -kaupungin puistossa elävät marmoset-apinat vältivät puiston meluisimmat alueet, mukaan lukien paikkoja, joissa oli eniten ruokaa.

"Brasilia on äärimmäisen meluisa maa", tutkijan tutkija Robert Young, Pontifika Universidad Católica de Minas Gerais. "Kuten ihminen, he [apinat] voivat siirtää koteja, he ovat päättäneet siirtyä naapuruston hiljaiselle osalle, koska melu häiritsee heitä."

Meluhaitto vaikuttaa myös valtameren elämään, mukaan lukien valaat ja kalmari, ja muut eläimet, kuten linnut.

Apina-mania

Park Brasilian osavaltiossa Minas Gerais, jossa ryhmä marmosets elää.

Park Brasilian osavaltiossa Minas Gerais, jossa ryhmä marmosets elää.

Luottamus: Marina H. L. Duarte

Tutkijat tutustuivat Belo Horizonessa sijaitsevan 45 hehtaarin (18 hehtaarin) puistoon, joka on noin 200 mailia (320 km) Rio de Janeirosta pohjoiseen. Vuoden aikana tutkijat mitasivat melua puistossa eri päivinä. Melutaso vaihteli 50 desibelin tai toimiston melutason ja noin 90 desibelin välillä riippuen sijainnista, ajasta ja päivästä. (Sunnuntaisin perinteisesti vähemmän tieliikennemelua ja enemmän puiston vierailevia jalankulkijoita). Vertailun vuoksi luonnonmittaukset kohoavat yleensä melko hiljaisempaan 30 desibeliin. [Shhh! 10 tapaa rauhalliseen meluisaan kansallispuistoon]

Viikon aikana puiston reunat voivat olla yhtä kovaa kuin tanssiklubi, Young sanoi, ja sunnuntaisin toistuva katuosuus ja kävijät nostavat puiston sisäisen melutason 74 desibeliin.

Apinat asuttivat puiston hiljaisimmilla alueilla, liikuttuaan melutasojen muuttuessa. Nämä hiljaiset alueet sisältävät harvemmin puiston hedelmäpuita, apinoiden suosikkiruokaa.

"Luonnossa he pysyvät lähellä ruokaa, koska he tarvitsevat ruokaa selviytyäkseen. Puistossa he eivät pysy lähellä ruokaa", Young kertoi WordsSideKick.comille. "He viettävät suurimman osan ajasta keskellä puistoa, joka on hiljainen alue. He tekevät harvinaisia ​​matkoja reunoihin syömään."

Viestintähäiriöt

Marmoset puistossa.

Marmoset puistossa.

Luottamus: Teresa Young

Muutamia mahdollisia syitä ovat apinat välttävät melua, Young sanoi. Melu voisi korostaa niitä. Meluhaitalla on samankaltaisia ​​vaikutuksia ihmisiin; korkean tieliikennemelun alueella asuvat ihmiset näyttävät kärsivän enemmän sydänkohtauksia.

"Toinen mahdollinen syy on, että melu häiritsee heidän kykyään kommunikoida", Young sanoi.

Jotkut nuorista julkaisemattomista töistä viittaavat jälkimmäiseen, osoittaen, että eläimet näissä kaupungin puistoissa käyttävät eri taajuuksien puheluja kommunikoida keskenään ja käyttää näitä puheluita noin kymmenen kertaa vähemmän kuin heidän villit vastaajansa. Tätä tutkimusta ei ole vielä tarkistettu.

Youngin tutkimusryhmä tutkii edelleen luonnonvaraisten eläinten aiheuttaman melusaasteen vaikutuksia, mukaan lukien Brasilian metsien kaivostoiminnan aiheuttamat melut.

Tutkimus julkaistiin tänään (28. kesäkuuta) lehdessä The Royal Society Biology Letters.

Voit seurata WordsSideKick.com-henkilökunnan kirjailijaa Jennifer Welshin Twitterissä @microbelover. Seuraa WordsSideKick.coma uusimmista tieteellisistä uutisista ja löytöistä Twitterissä @wordssidekick ja edelleen Facebook.


Video Täydentää: .




FI.WordsSideKick.com
Kaikki Oikeudet Pidätetään!
Jäljentämistä Materiaalien Sallittu Vain Prostanovkoy Aktiivinen Linkki Sivustoon FI.WordsSideKick.com

© 2005–2019 FI.WordsSideKick.com