Strutsi Facts: Maailman Suurin Lintu

{h1}

Strutsit ovat suuria, lentäviä lintuja, jotka elävät afrikan kuivissa, kuumeissa savannoissa ja metsissä.

Strutsit ovat suuria, lentäviä lintuja, joilla on pitkät jalat ja pitkä kaulus, joka ulkonevat pyöreästä rungosta. Miehet ovat rohkeita mustavalkoisia väriaineita, joita he käyttävät houkutella naaraita. Naaraat ovat toisaalta vaaleanruskeita.

Strutsit ovat isommat kuin mikään muu lintu maailmassa. Ne voivat kasvaa jopa 2,7 metriä korkeiksi ja ne voivat painaa jopa 320 lbs. (145 kg) Afrikan villieläimen säätiön mukaan ja strutsin silmät ovat halkaisijaltaan 5 cm: n suurimmat - kaikki maan eläimet ovat suurimmat. Strutsi on ainoa linnu, jolla on kaksi varpaista kummallakin jalalla. Kaikilla muilla linnuilla on kolme tai neljä varpaista amerikkalaisen strutsiyhdistyksen mukaan.

Missä strutsit elävät?

Villit strutit elävät Afrikan kuivassa, kuumassa savannassa ja metsässä. He ovat kerran vaeltaneet koko Aasiasta, Afrikasta ja Arabian niemimaalta, mutta koska niitä on metsästetty niin laajasti, luonnonvaraisten strutsien alueet on vähennetty Saharan eteläpuoliseen Afrikkaan Michiganin yliopiston eläintieteellisen museon mukaan. Strutsit löytyvät kuitenkin vankeudessa ympäri maailmaa.

Mitä strutsit syövät?

Strutsit ovat omniivoreita, eli ne syövät sekä kasvillisuutta että lihaa. Vaikka he mieluummin käyttävät kasveja - varsinkin juuret, siemenet ja lehdet - he antavat myös sankareita, liskoja, käärmeitä ja jyrsijöitä San Diegon eläintarhan mukaan. He syövät myös hiekkaa ja kiviä auttaakseen ruoanlaittoa heidän suolistossaan, joka on pieni pussi, jossa ruokaa murskataan ja repimään ennen kuin se saavuttaa vatsaan.

Strutsi ei tarvitse juoda vettä; he saavat kaikki tarvitsemansa vedet kasveista, joita he syövät. He kuitenkin juovat, jos he joutuvat kasteluun.

Houkutella naaras, uros-strutsi (esitetty oikealla naispuolisella naisella) tekee pienen tanssin, jossa hän kyröi alas ja vaihtaa tuovat mustavalkoiset siivet eteenpäin peräkkäin.

Houkutella naaras, uros-strutsi (esitetty oikealla naispuolisella naisella) tekee pienen tanssin, jossa hän kyröi alas ja vaihtaa tuovat mustavalkoiset siivet eteenpäin peräkkäin.

Luotettava: Four Oaks Shutterstock

Kiinnitystavat

Miehiä strutseja kutsutaan kukoiksi tai roostereiksi, ja naaraita kutsutaan kanoiksi. Ryhmä strutseja kutsutaan parvekkeeksi. Parvilla voi olla jopa 100 lintua, vaikkakin useimmilla on 10 jäsentä San Diegon eläintarhan mukaan. Ryhmällä on hallitseva mies ja hallitseva naaras sekä useat muut naiset. Yksinäiset urokset tulevat ja menevät sukelluskauden aikana.

Naisen huomion kiinnittämiseksi urokset keulaavat ja läpäisevät siipensä ulospäin, jotta ne näyttävät hampaansa. Kun he ovat valmiita liittymään, miehen nokka ja sääriluu muuttuvat kirkkaaksi. Joskus hänen kaulansa muuttuu punaiseksi. Naiset vaihtavat myös väriä, kun he ovat valmiita liittymään. Niiden höyhenet kääntyvät hopeisen värin mukaan amerikkalaisen strutsiyhdistyksen mukaan.

Strutsi munat ja vauvan strutsit

Strutsi-munat ovat halkaisijaltaan 15 cm ja voivat painaa jopa 3 kiloa. (1,3 kg). Munat asetetaan yhteiselle pesäksi, jota kutsutaan kaatopaikaksi, joka voi pitää kerralla noin 60 munaa. Miehet sekä naaraat istuvat munissa, kunnes ne luetaan, mikä voi kestää 42-46 päivää.

Strutsi jälkeläiset ovat suurempia kuin mikään muu lintu. Synnytyksen aikana poikaset voivat olla yhtä suuria kuin kanoja. Urokset ja naiset jakavat vastuun nuorten hoidosta San Diegon eläintarhan mukaan. Hyökkäyksen aikana uros yrittää houkuttaa petoeläimiä poispäin poikasta, kun he juoksevat naamiota varten.

Kuusi kuukautta, poikasen on lähes täysikasvuisella korkeudellaan; 3 tai 4 vuotta, se saavuttaa kypsyyden. Strutsi voi elää 50-75 vuotta.

Suurin ja raskain elävä lintu, strutsi on lentomatka ja sen sijaan on rakennettu juoksuun. Voimakkailla jaloillaan strutsi voi juoda lyhyillä purskeilla jopa 70 km / h ja pysyäkseen tasaisella nopeudella 50 km / h.

Suurin ja raskain elävä lintu, strutsi on lentomatka ja sen sijaan on rakennettu juoksuun. Voimakkailla jaloillaan strutsi voi juoda lyhyillä purskeilla jopa 70 km / h ja pysyäkseen tasaisella nopeudella 50 km / h.

Luottamus: Stockxpert.

Luokitus / taksonomia

Strutsit ovat samassa järjestyksessä kuin cassowaries, emus, kiwis ja rheas. Strutsien taksonomiikka Integrated Taxonomi -tietojärjestelmän (ITIS) mukaan on:

  • Kuningaskunta: Animalia
  • pääjakso: Chordata
  • luokka: Aves
  • Tilata: Struthioniformes
  • Perhe: Struthionidae
  • Genus & species: struthio camelus
  • Alalaji: Struthio camelus camelus (punaruskea tai pohjois-afrikkalainen strutssi), Struthio camelus molybdopaania (Somalian strutsi), Struthio camelus massaicus (Masai strutsi), Struthio camelus australis (Etelä-Afrikan tai Eteläisen strutsi)

Säilytystila

Kansainvälisen luonnonsuojeluliiton (IUCN) punaisen listan mukaan useimmat strutsialaryhmät eivät ole vaarassa, vaikka niiden väestö on laskussa. Somalian strutsi luetellaan haavoittuvaisiksi, vaikka niiden väestö ei ole tiedossa. Uskotaan, että ne ovat nopeasti laskussa.

Muita tosiseikkoja

Se voi tuntua hämmästyttävältä, että strutsin ohut jalat voivat pitää suuret kappaleensa pystyssä. Heidän jalkansa ovat täysin sijoitetut niin, että kehon painopiste tasapainottaa jalkojensa päällä.

Heidän ohut jalat antavat heille myös suurta nopeutta ja ohjattavuutta. Ne voivat kestää jopa 40 mph (64,3 km / h) pitkään aikaan amerikkalaisen strutsiyhdistyksen mukaan.

Toisin kuin yleinen uskomus, strutsit eivät haudata päänsä hiekkaan, mutta he makaavat päänsä päällä maahan, kun heitä uhataan. Näyttää siltä, ​​että strutsi on haudannut päänsä, koska sen pää ja kaula sekoittuvat hiekan väriin.

Strutsit taistelevat jaloillaan.He lähtevät liikkeelle, koska se on suunta, jossa heidän jalkansa taipuvat, amerikkalaisen strutsiyhdistyksen mukaan. Vankka potku voi tappaa leijonan.

Strutsihöyhenet näyttävät epätasaisilta, koska ne ripustuvat löyhästi eivätkä koukku yhteen muiden höyheniä muiden lintujen kanssa.

Lisäresurssit

  • IUCN: n punainen lista: strutsi
  • PBS Nature Critter Guide: Strutsit
  • Afrikkalainen Wildlife Foundation: Strutsi


Video Täydentää: america before columbuswmv brSPQ7sUE84 fmt135 orig.




FI.WordsSideKick.com
Kaikki Oikeudet Pidätetään!
Jäljentämistä Materiaalien Sallittu Vain Prostanovkoy Aktiivinen Linkki Sivustoon FI.WordsSideKick.com

© 2005–2019 FI.WordsSideKick.com