Meerkat-Faktoja

{h1}

Meerkats ovat pieniä, omniivoraisia ​​nisäkkäitä, jotka elävät sosiaalisissa väkijoukkoissa ja yhteistyöhenkisesti metsästävät ja vauvat nuorille.

Meerkats ovat kissaeläisiä lihansyöjiä, jotka ovat osa civets ja mongoose perhe. Ne tunnistetaan niiden pitkillä ruuduilla; lyhyet, tasaiset korvat; ja heidän kykynsä seisomaan selkänojaan. Meerkat-takit voivat olla kultaa, hopeaa, oranssia tai ruskeaa, ja silmien ympärillä on tummat laastarit.

Meerkat ovat pieniä eläimiä, joiden pituus on 9,75 - 11,75 tuumaa (25 - 30 cm) päästä rumpuun. Heidän jälkensä lisäävät niiden pituuteen vielä 7,5 - 9,5 tuumaa (19 - 24 cm). Alle 2,2 kg. (1 kg), meerkat painavat suunnilleen sama kuin orava.

Missä meerkats elää?

Nämä eläimet löytyvät Afrikan aavikoista ja niityistä, mukaan lukien Lounais-Botswana, Länsi- ja Etelä-Namibia sekä Etelä-Afrikka ja länsi. Ne löytyvät myös äärimmäisissä Lounais-alueilla Angolassa ja Lesothonlaaksossa.

Elephant Crossing -näyttely on nyt elossa pienien jalojen pitter-patterin kanssa.

Elephant Crossing -näyttely on nyt elossa pienien jalojen pitter-patterin kanssa.

Luottamus: Cleveland Metroparksin eläintarha.

Meerkats asuvat suurissa ryhmissä. Useat meerkat-perheet voivat asua yhdessä muodostaakseen väkijoukon, jengiin tai klaaniksi kutsutun yhteisön. Tällainen ryhmä voi sisältää luonnollisen historiamuseon mukaan kolme-50 meerkat, ja väkijoukon hallitseva naaras johtaa ryhmää.

Asuminen monimutkaisissa tunnelijärjestelmissä, joita kutsutaan metsoiksi, meerkats voivat pysyä turvallisina saalistajilta ja viileinä kuumina päivinä. Yksi riimu voi olla jopa 15 sisäänkäynti- ja poistumisreikää, ja se voi nousta jopa 2 metriä syvyyteen San Diegon eläintarhan mukaan. Toisin kuin muut haudatut olennot, meerkat elävät useammassa kuin yhdessä rätissä; ne pitävät useita kierroksia.

Joka aamu meerkat alkavat päiväsi hoitamalla tai makaa auringossa. Loppupäivän aikana he rehustavat ruokaa. Yksi meerkat seuraa hauraiden ryhmää ja varoittaa heitä, jos petoeläin lähestyy. Tämä sentry on helpottunut ja korvattu joka tunti niin, että jokainen voi rehua.

Mitä meerkat syövät?

Vaikka heitä pidetään lihansyöjäksi, meerkat syövät enemmän kuin vain lihaa. Niiden ruokavalio sisältää luisia, lintuja, vikoja ja hedelmiä National Geographicin mukaan. He haluavat myös hoitaa itseään skorpioneilla. Aikuisilla meerkatsillä on joitain immuniteettia myrkkyyn, joten skorpionien stingerit eivät ole ongelma. Kuitenkin sen sijaan, että pennut oppisivat kokeilla ja virheillä ja saattaisivat saada potentiaalisesti hengenvaarallisen pistoksen, äidit leikkaavat häntää pois skorpionista ennen pennun syöttämistä nuorille, Science -lehden julkaisussa 2006 julkaistun tutkimuksen mukaan.

Neljä meerkat-vauvaa on liittynyt vauva-boom-menestysluetteloon Belfastin eläintarhassa!

Neljä meerkat-vauvaa on liittynyt vauva-boom-menestysluetteloon Belfastin eläintarhassa!

Luottamus: Belfastin eläintarha.

Vauvan meerkat

Naaras synnyttää kerrallaan kahdeksan vauvaa, mutta useammin äideillä on tavallisimmin kolme tai neljä jälkeläistä kerrallaan. Vauvat, joita kutsutaan pennuiksi, syntyvät maan alla, joissa ne ovat turvallisia saalistajia vastaan. Syntymähetkellä pennut painavat 25-36 grammaa San Diego Zoo: n mukaan. Pienien lisäksi pennut ovat myös sokeita, kuuroja ja lähes karvattomia.

Koko perhe, mukaan lukien isä ja sisarukset, nostaa esiin uusia lisäyksiä. Yhdeksän viikon ajan poikaset ovat vieroitettuja, ja puolitoista vuotta nuoret ovat kypsät, jotta heillä olisi oma jälkeläisensä. Meerkats elää jopa kahdeksan vuotta villieläimissä ja jopa 13 vuotta eläintarhoissa.

Luokitus / taksonomia

Integraalisen taksonomisen tietojärjestelmän (ITIS) mukaan taksonomiteetti on:

  • Kuningaskunta: Animalia
  • Subkingdom: Bilateria
  • Infrakingdom: Deuterostomia
  • pääjakso: Chordata
  • Alaosastoon: Vertebrata
  • Infraphylum: Gnathostomata
  • yliluokka: Tetrapoda
  • luokka: Mammalia
  • alaluokka: Theria
  • Infraclass: Eutheria
  • Tilata: Karnivora
  • alalahko: Feliformia
  • Perhe: Herpestidae
  • Genus & species: Suricata suricatta
  • Alalaji: Suricata suricatta iona, Suricata suricatta marjoriae, Suricata suricatta suricatta

Säilytystila

Kansainvälinen luonnonsuojeluliiton (IUCN: n) piilovirasto on "vähiten huolestunut". Eläimille ei tällä hetkellä ole suuria uhkia, ja niiden väestöt ovat hyvin.

Muita tosiseikkoja

Meerkat-äidit voivat hoitaa nuoriaan seisomaan selkäreunaan. Hallitseva äiti-äiti pakottaa alaisia ​​huolehtimaan nuorista hänen puolestaan ​​vuoden 2013 tutkimuksen mukaan, joka julkaistiin Animal Behavior -lehdessä.

Kun pennut ovat tarpeeksi vanhoja, heidän äitinsä tuovat heille eläviä vikoja ja opettavat heille kuinka tappaa saaliin Science-lehden mukaan.

Nuoret meerkat ovat niin lumeita, että jopa lentäjät pelottavat eläimiä töyhinään.

Jos väkijoukko päätyy siirtymään toiseen uraan, perheenjäsenet ja muut vartijat vievät koiria niskaan.

Kalvo kattaa ja suojaa meerkatsin silmiä, kun ne kaivaavat.

Kun kaksi ryhmää meerkat menevät sodan yli alue, ne riviin ja veloittavat toisiaan, aivan kuten ihmisen soturit tekivät ennen modernia teknologiaa. Meerkat-sodat voivat johtaa monien kuolemantapausten syntymiseen, joten eläimet yrittävät välttää tällaisia ​​ristiriitoja käyttämällä San Diego Zoo: n mukaan pelottelua.

Lisäresurssit

  • Smithsonian kansallinen eläintarha: Meerkat-faktoja
  • San Diegon eläintarha: Meerkat
  • Luonnontieteellinen museo: Meerkats


Video Täydentää: True Facts About The Tapir.




FI.WordsSideKick.com
Kaikki Oikeudet Pidätetään!
Jäljentämistä Materiaalien Sallittu Vain Prostanovkoy Aktiivinen Linkki Sivustoon FI.WordsSideKick.com

© 2005–2019 FI.WordsSideKick.com