Koalas: Facts About Iconic Marsupials

{h1}

Koala on australialainen kuvake, jolla on voimakas tuoksu, syödä lähinnä eukalyptuslehtiä ja sormenjälkiä kuin ihmisillä!

Koalat ovat puiden halkeamia marsupialeja, joissa on suuret, pyöreät korvat ja mustat soikeat nenät. Ne ovat Australian symbolinen symboli, ainoa paikka maailmassa, jossa niitä löytyy. Kuten kenguruilla, wombateilla ja opossumilla, koaleilla on pusseja, joissa he kantavat vastasyntyneitä. Koala viettää suurimman osan ajastaan ​​nukkua ja syömistä.

Niitä kutsutaan koalarhoiksi, mutta se on väärä. Koalat eivät ole ollenkaan karhuja. Molemmat eläimet ovat nisäkkäitä, joten ne ovat kaukana toisistaan. Kuitenkin koalat liittyvät läheisemmäksi kenguruihin ja wombateihin. He saivat "karhu" tagline englantilaisilta uudisasukkailta 1800-luvun lopulla, koska koalan kaltainen ulkonäkö ja käyttäytyminen. Virhe näkyy suvun nimessä, phascolarctos, joka on peräisin kreikan kielestä phaskolos, "pussi" ja Arktos, "karhu".

Koko ja ulkonäkö

Koalat ovat 2-3 metriä (60-85 senttimetriä) korkeina, kun niitä kasvatetaan kokonaan. Heidän painonsa vaihtelee riippuen siitä, missä koala elää. Pohjoiset koalat painavat noin 9 - 19 paunaa. (4 - 8,5 kiloa) ja eteläiset koalat painavat noin 15 - 29 paunaa. (7 - 13 kg). Tyypillisesti miehet painavat 50 prosenttia enemmän kuin naaraat San Diegon eläintarhan mukaan.

Koalaksen väri vaihtelee liuskekiven harmaasta punertavaan ruskeaan Sea Worldin mukaan. Koala-turkki ei ole niin pehmeä kuin se näyttää. Se on hyvin karkeaa, kuten villaa. Tämä turkki tukahduttaa vettä pitämään ne kuivina sateessa.

Koaleilla on suuret, terävät kynnet auttamaan kiipeilyä puunrungoissa. Heidän kädet ja jalat on rakennettu kurottelemaan puiden oksia hyvin tiukasti. Heidän kädessään on kaksi vastakkaista peukaloa, jotka tarjoavat paremman tarttuvuuden.

Koaleilla on suuret, pörröiset korvat ja erinomainen kuulon tunne. Koska heillä on huono näkö, koalat havaitsevat yleisesti saalistajat äänen mukaan Australian eläintarhan mukaan. Heillä on vielä parempi tuoksu, joka auttaa heitä valitsemaan, mitkä lehdet ovat parhaita syödä.

Missä koala elää?

Koalas asuu Kaakkois- ja Itä-Australiassa - Queenslandin osavaltioissa, uusissa Etelä-Walesissa, Etelä-Australiassa ja Victoriaissa - eukalyptuksen metsissä ja metsissä. He elävät eukalyptuspuita ja käyttävät suurimman osan ajastaan ​​haarojen välissä puun oksissa. Koalas syödä puissa, nuku puissa ja hengaile puissa. Ainoa aika, jolloin he jättävät puut, on käydä toiselle puulle parempaa ruokaa.

Koalat liikkuvat valituissa puissaan. Kun he tarvitsevat jäähtyä, he löytävät puun varjopaikan levossa. Kun ne jäähdytetään, he siirtyvät aurinkoisempaan paikkaan.

Koala viettää suurimman osan ajastaan ​​makaamaan ja syömään itsessään. Ainoa aikaa, jonka he käyttävät muiden koalojen kanssa, on pariskunnan aikana ja nuorten kasvattamisen aikana.

Mitä koala syö?

Koalas syödä 3 tuntia päivässä, yleensä yöllä, ja levätä 16-18 tuntia päivässä, mukaan Adelaide Zoo. He nukkuvat niin paljon, koska he tarvitsevat aikaa ja energiaa sulattaakseen ruokansa. Se vie paljon energiaa sulattamaan eukalyptuksen kuitupitoiset lehdet.

Koala ovat kasvinsyöjiä, jotka syövät vain eukalyptusta. Keskimäärin koala syö 1 - 1,5 lbs. (454-680 grammaa) eukalyptusta päivittäin San Diegon eläintarhan mukaan. Koalas voi viettää paljon heidän heräämisikäänsä syömisestä, mutta ne ovat hieman nälkäisiä syöjiä. On yli 700 eukalyptuslajia, mutta koalas syö vain alle 50 näistä lajeista Australian eläintarhan mukaan.

Vauva koalas

Vauva koalaa kutsutaan joeyksi. Koala kantaa joeensa 35 päivän raskausajalle. Kun se on syntynyt, joey on vain noin 2 senttimetriä (noin 0,75 tuumaa) - Australian eläintarhan mukaan munuaisten pinnasta - ja painaa noin puoli grammaa (0,017 unssia). Pian synnytyksen jälkeen se nousee äidin pussista ja kiinnittyy johonkin äidin nartuihin. Kyyneli turpoaa pitämään sen tiukasti joeyn suussa. Panssin aukon sulkijalihakset pitävät joeyä putoamasta, koska joey asuu siellä kehittymässä seuraavan kuuden kuukauden ajan. Kun se saa liian suuren pussiin, joe kiipeää äidin selkään ja ratsastaa siellä, kun he molemmat syövät lehtiä.

Adelaiden eläintarhan mukaan 12 vuoden kuluttua nuori on täysin vieroitettu. Miehet tulevat seksuaalisesti kypsyneiksi 3-4 vuotiaana, kun taas naaraat tulevat sukupuolittain kypsiksi paljon nuoremmaksi 2 vuoteen. Koalas elää 10-15 vuotta.

Luokitus / taksonomia

Koalat ovat marsupialeja, jotka ovat nisäkkäitä, joilla on pusseja. Integroidun taksoniikan tietojärjestelmän (ITIS) mukaan koalaksen taksonomiikka on:

  • Kuningaskunta: Animalia
  • Subkingdom: Bilateria
  • Infrakingdom: Deuterostomia
  • pääjakso: Chordata
  • Alaosastoon: Vertebrata
  • Infraphylum: Gnathostomata
  • yliluokka: Tetrapoda
  • luokka: Mammalia
  • alaluokka: Theria
  • Infraclass: Metatheria
  • Tilata: Diprotodontia
  • alalahko: Vombatiformes
  • Perhe: Phascolarctidae
  • Genus & species: Phascolarctos cinereus

Säilytystila

Kansainvälinen luonnonsuojeluliitto (IUCN) luettelee koalaksen "vähiten huolestuttavaksi" sukupuuttoon sukupuuttoon, koska sen laaja jakautuminen, oletettu suuri väestö ja koska se ei todennäköisesti ole laskenut lähes vauhdilla, jotta se voitaisiin luokitella uhanalaiseen luokkaan."

Kuitenkin Australian hallitus julisti koalaksen olevan "haavoittuvainen" vuonna 2012.Australian Koala-säätiö arvioi, että villassa on jäljellä 43 000 - 80 000 koalaa. Yhdysvaltain kalojen ja luonnonvaraisten lajien luettelo kertoo koalaksen olevan "uhattuna".

Koalasilla on harvoja luonnollisia saalistajia San Diegon eläintarhan mukaan. Dingoit ja suuret pöllöt joskus hyökkäävät niihin. Suurin uhka koalalle aiheutuu kuitenkin metsäkatoon, loukkaantumiseen tai kuolemaan johtaneista elinympäristövahingoista ja kotimaisten koirien hyökkäyksistä. Australian koala-säätiön mukaan autoja ja koiria kuolee vuosittain yli 4000 koalaa.

Toinen koala-populaation uhka on sukupuoliteitse tarttuva klamydia, joka voi johtaa sokeuteen, hedelmättömyyteen ja kuolemaan. Tästä eteenpäin on toivoa, koska Queenslandin Sunshine Coastin yliopiston mikrobiologit ovat äskettäin ilmoittaneet, että rokotekokeet ovat osoittaneet menestystä koalaksen klamydia-vapauden pitämisessä.

Muita tosiseikkoja

Sana "koala" on peräisin muinaisesta aboriginaalisesta sanasta, joka tarkoittaa "ei juomaa", koska he harvoin koskaan juovat vettä; ne saavat 90 prosenttia hydraationsa kumilastuista.

Kuten ihmisillä, koaleilla on sormenjäljet. Ne ovat ainoita muita nisäkkäitä kuin kädellisiä, jotta heillä olisi ne.

Vaikka koalat eivät yleensä aiheuta meluita, urospuolella on äänihälytys jalostuskauden aikana, joka voidaan kuulla noin kilometrin päässä. Koalas voi tehdä muita ääniä, hermoista ja huudoista.

Eukalyptus on myrkyllistä useimmille eläimille. Koalan ruoansulatusjärjestelmä luo bakteereja, jotka deaktivoivat myrkkyä.

Koalaisilla on tuoksu rintaansa, että ne hieroivat puita merkitsemään niiden alueelle. Rauhanen on kalju.

Koalan keskimääräinen elinikä luonnossa on 10 - 14 vuotta.

Lisäresurssit

  • Adelaiden eläintarha: Koalas
  • Merimaailma: Koalas
  • Australia eläintarha: Koalas
  • San Diegon eläintarha: Koalas


Video Täydentää: All About Koalas for Kids: Koalas for Children - FreeSchool.




Tutkimus


Kuinka Kuu Vaikuttaa Yöelämään
Kuinka Kuu Vaikuttaa Yöelämään

Miksi Valtioiden On Suojeltava Eläinten Väärinkäyttäjiä (Op-Ed)
Miksi Valtioiden On Suojeltava Eläinten Väärinkäyttäjiä (Op-Ed)

Tiede Uutiset


Ankeriaat Kuluttavat Omat Luut Selviytyäkseen Muuttoliikkeestä
Ankeriaat Kuluttavat Omat Luut Selviytyäkseen Muuttoliikkeestä

Hirmumyrsky Irma Voitiin Vahvistaa Uudelleen Ennen Kuin Hän Löi Floridaan
Hirmumyrsky Irma Voitiin Vahvistaa Uudelleen Ennen Kuin Hän Löi Floridaan

Lionit, Kamelit Ja Norsut, Oh My! Wild Kingdom Ehdotettu Yhdysvaltoihin
Lionit, Kamelit Ja Norsut, Oh My! Wild Kingdom Ehdotettu Yhdysvaltoihin

Ilmastonmuutos Kääntyi 99,8% Näistä Merikilpikonna Vauvoista Tyttöihin
Ilmastonmuutos Kääntyi 99,8% Näistä Merikilpikonna Vauvoista Tyttöihin

Mitä Jos Kaikki Maapallon Hyönteiset Keelivat Yli?
Mitä Jos Kaikki Maapallon Hyönteiset Keelivat Yli?


FI.WordsSideKick.com
Kaikki Oikeudet Pidätetään!
Jäljentämistä Materiaalien Sallittu Vain Prostanovkoy Aktiivinen Linkki Sivustoon FI.WordsSideKick.com

© 2005–2019 FI.WordsSideKick.com