Tiedot Tasmanian Devilsista

{h1}

Tasmanilaiset paholaiset ovat uhanalaisia ​​marsupiimaisia ​​lajeja, jotka löytyvät vain tasmania-alueelta, joilla on kova kihelmöinti ja voimakas purenta.

Tasmanian perkeleet ovat pieniä marsupialeja, joilla on rottaiset ominaisuudet, terävät hampaat ja karkea musta tai ruskea turkki. Vähitellen, koska se voi olla, älä mene huijata: Tämä olento on taistelutyyli, joka on melko pelottava.

Koko

Todellinen Tasmanian perkele ei todellakaan muistuta kuuluisaa sarjakuvahahmoa. Se ei ole esimerkiksi koko ihmiskokoa. Ei myöskään myrsky ympäröimättä kuin pyörremyrsky. Tasmanian paholainen on vain 20-31 tuumaa (51-79 cm) pitkä ja painaa vain 9-26 paunaa. (4-12 kilogrammaa).

elinympäristö

Tasmanian paholainen löytyy Tasmanian saarelta Australiasta, jonka pinta-ala on noin 35 042 neliökilometriä (90 758 neliökilometriä). Vaikka Tasmanian perkeleet voivat elää missä tahansa saarella, he mieluummin parantavat rannikkoalueita ja metsiä National Geographicin mukaan. Mutta missä saaren alueella he asuvat, nämä eläimet nukkuvat kallioiden alla tai luolissa, lokeissa tai töreissä.

tavat

Sarjakuva Tasmanian perkeleessä on yksi asia, joka on yhteinen todellisen olennon kanssa: huono luonne. Kun paholainen tuntee uhan, se menee raivoon, jossa se murehtuu, syö ja hampaat hampaansa. Se tekee myös muita maailmanlaajuisia huutoja, jotka voivat tuntua hyvin paholaisilta. Se voi johtua siitä, että Tasmanian paholainen on yksinäinen olento.

Tasmanian paholainen on myös yöllinen; se nukkuu päivän aikana ja on hereillä yöllä. Yöllä he matkustavat jopa 10 kilometrin (16 km) metsästykseen San Diegon eläintarhan mukaan.

Ruokavalio

Tasmanian paholainen on maailman suurin lihansyöjäinen marsupial, National Geographicin mukaan. Useimmiten he syövät lintuja, käärmeitä, kaloja ja hyönteisiä. Usein he juhlivat kuolleita ruhoja, joita kutsutaan karjaksi. Joskus monet paholaiset lähestyvät yhtä ruhoa ja taistelevat.

Kun heillä on ateria, Tasmanian perkeleet eivät tuhoa mitään eläimen osaa; he syövät luut, hiukset, elimet ja lihakset saaliinsa.

jälkeläiset

Tasmanian perkeleet tyypillisesti suklaavat kerran vuodessa maaliskuussa. Äitien paholaiset ovat raskausajan noin kolme viikkoa, ja vauvat syntyvät huhtikuussa. Hänellä on jopa 50 nuorta kerralla. Nuoret, nimeltään imps, ovat vaaleanpunaisia ​​ja karvattomia ja vain noin riisipitoisen riisin koko San Diegon eläintarhan mukaan.

Syntymän aikana imps on rotu äidin pussilla, jossa he kilpailevat yhdestä hänen neljästä rihastaan. Vain näillä neljällä on mahdollisuus selviytyä; muut kuolevat syöpää aiheuttaen.

Vauvat pysyvät pussissaan neljän kuukauden ajan. Kun he tulevat ulos, he ovat vieroitettuja, ja äiti vie hänet takaisin selälleen. Kahdeksan yhdeksän kuukauden ajan impeksit ovat täysin kasvaneet. Tasmanian perkeleiden elämä on viisi - kahdeksan vuotta.

Luokitus / taksonomia

Tässä on Tasmanian perkeleiden taksonomia, Integrated Taxonomic Information System (ITIS) mukaan:

  • Kuningaskunta: Animalia
  • Subkingdom: Bilateria
  • Infrakingdom: Deuterostomia
  • pääjakso: Chordata
  • Alaosastoon: Vertebrata
  • Infraphylum: Gnathostomata
  • yliluokka: Tetrapoda
  • luokka: Mammalia
  • alaluokka: Theria
  • Infraclass: Metatheria
  • Tilata: Dasyuromorphia
  • Perhe: Dasyuridae
  • Alaheimo: Dasyurinae
  • heimo: Dasyurini
  • suku: Sarcophilus
  • laji: Sarcophilus
  • Alalaji: Sarcophilus harrisii dixonae, Sarcophilus harrisii harrisii

Säilytystila

Kansainvälisen Luonnonsuojeluyhdistyksen uhrien lajien pienen listan mukaan Tasmanian perkeleet ovat uhanalaisia, ja niiden väkiluku on laskussa. Vuonna 2007 IUCN arvioi, että väestöllä saattaa olla noin 25 000 aikuista.

Tasmanian paholaisen väestö on vähentynyt vähintään 60 prosenttia vuodesta 2001 syöpään, joka on nimeltään paholainen kasvain kasvain tauti (DFTD). DFTD aiheuttaa paholaisen kasvoille kasvaimia, mikä vaikeuttaa niiden syömistä. Lopulta eläimen nälkä kuolee. Save the Tasmanian Devil -ohjelma on aloite, jonka Australian ja Tasmanian hallitukset ovat luoneet eläinten pelastamiseksi DFTD: stä.

Muita tosiseikkoja

Tasmanian paholaisen etureunat ovat pitempiä kuin selkäosat.

Vaikka se on pienikokoinen, se on National Geographicin mukaan yksi voimakkaimmista eläimistön puremista johtuen lihaksikasta.

Tasmanian perkeleet säilyttävät ylimääräisiä rasvoja jäljessä.

Vaikka maanpäällinen onkin hankalaa, Tasmanian perkeleet ovat hyviä puiden kiipeilijöitä.

Lisäresurssit

  • Australia Parks, Water and Energy laitos: Tasmanian Devils
  • Australian Parks ja Wildlife Service: Tasmanian Devils
  • Tallenna Tasmanian Devil
  • Michiganin yliopiston eläintarha: Tasmanian Devil


Video Täydentää: Tasmanian Devils Feeding and Fighting.




FI.WordsSideKick.com
Kaikki Oikeudet Pidätetään!
Jäljentämistä Materiaalien Sallittu Vain Prostanovkoy Aktiivinen Linkki Sivustoon FI.WordsSideKick.com

© 2005–2019 FI.WordsSideKick.com