Tietoa Elefanteista Afrikkalaiset Norsut Ja Aasialaiset Norsut

{h1}

Norsut ovat maan suurimpia maaeläimiä, vaikka sekä afrikkalaisia ​​että aasialaisia ​​norsuja uhkaa edelleen ihmisen toiminta.

Norsut ovat maapallon suurimpia maaeläimiä. Niillä on tunnusomaisia ​​pitkät nokka- tai rungot; suuret, levykkeet; ja leveät, paksut jalat. Siellä on kaksi elefanttilaista. Aasian elefantti ja afrikkalainen elefantti elävät erillisissä maanosissa ja niillä on monia ainutlaatuisia piirteitä. On olemassa useita alalajia, jotka kuuluvat johonkin näistä kahdesta päälajista, vaikka on erimielisyyttä siitä, kuinka monta alalajia on olemassa.

Koko

Afrikkalaiset norsut ovat suurempia näistä kahdesta lajista. Ne kasvavat 8,2 - 13 metriä (2,5-4 metriä) olkapäästä varpaisiin ja painavat 5,000 - 14,000 lbs. (2,268 - 6,350 kg) National Geographicin mukaan. Aasian elefantti voi kasvaa jopa 6,6 - 9,8 jalkaa (2-3 m) olkapäästä kärkeen ja painaa 2,25-5,5 tonnia (2 041 - 4 990 kg).

Vanhemmilla norsuilla, joilla on suurempia tuskseja, ovat yhä harvinaisempia norsuntonsa vuoksi.

Vanhemmilla norsuilla, joilla on suurempia tuskseja, ovat yhä harvinaisempia norsuntonsa vuoksi.

Luottamus: Muhammad Mahdi Karim, CC BY-SA

elinympäristö

Afrikkalaiset norsut elävät Saharan eteläpuolisessa Afrikassa, Keski- ja Länsi-Afrikan sademetsät ja Maliin sahelin autiomaa. Aasialaiset norsut elävät Nepalissa, Intiassa ja Kaakkois-Aasiassa pensaiden metsissä ja sademetsissä.

Ruokavalio

Elefantit syövät ruohoja, juuria, hedelmiä ja kuorta. He käyttävät tuskiaan vetämään kuoren puista ja kaivaamaan juuret pois maasta.

Elefantilla on ruokahalu, joka vastaa sen kokoa. Aikuinen voi syödä 300 lbs. (136 kg) ruokaa päivässä National Geographicin mukaan.

Erittäin suuret elefantit ovat alttiita terveysongelmille. Mutta on vaikea mitata kehon rasvaa valtavista olentoista.

Erittäin suuret elefantit ovat alttiita terveysongelmille. Mutta on vaikea mitata kehon rasvaa valtavista olentoista.

Luottamus: Alta Oosthuizen / Shutterstock.com

tavat

Ryhmä elefantteja kutsutaan karja. Karjaa johtaa matriarkka, joka on vanhin naaras. Naaraat sekä nuoret ja vanhat norsut pysyvät yhdessä karjassa. Aikuiset miehet pyrkivät vaeltamaan yksin.

Elefanteilla on myös tiettyjä sääntöjä. Esimerkiksi, kun he kohtaavat toisiaan, he odottavat toisen elefantin laajentavan salauksensa tervehdyksessä. Matriarka usein opettaa karjansa nuoria norsuja kuinka toimia oikein.

jälkeläiset

Miesnorsuja kutsutaan sonneiksi ja naaraita kutsutaan lehmiksi. Pariskunnan jälkeen lehmä on raskaana noin 22 kuukautta. Kun vauvan elefantti on vihdoin syntynyt, se voi painaa noin 200 lbs. (91 kg) ja se on noin 1 metriä pitkä.

Vauvan elefantti on nimeltään vasikka. Kun vasikka kasvaa, se nousee 2-3 kiloa. joka päivä ennen ensimmäistä syntymäpäivää. Kun he ovat 2 tai 3 vuotta vanhoja, vasikat ovat valmiita vieroittamaan. Miehet vasikat vaeltavat itsestään, kun taas naaraat pysyvät äitinsä kanssa. Kun he ovat 13-20-vuotiaita, he ovat kypsät, jotta heillä olisi oma nuori. Elefantit elävät 30-50 vuotta luonnossa.

Luokitus / taksonomia

Integroidun taksoniikan tietojärjestelmän (ITIS) mukaan norsujen taksonomiikka on:

Kuningaskunta: Animalia
Subkingdom: Bilateria
Infrakingdom: Deuterostomia
pääjakso: Chordata
Alaosastoon: Vertebrata
Infraphylum: Gnathostomata
yliluokka: Tetrapoda
luokka: Mammalia
alaluokka: Theria
Infraclass: Eutheria
Tilata: Proboscidea
Perhe: Elephantidae
Genera ja lajit: Loxodonta africana (Afrikkalainen savannah elefantti), Loxodonta syklotis (Afrikkalainen metsäsorva), Elephas maximus (Aasialainen elefantti)
Alalaji: ITIS tunnustaa:

  • Elephas maximus indicus (Intialainen norsu)
  • Elephas maximus maximus (Sri Lankan elefantti)
  • Elephas maximus sumatranus (Sumatran elefantti)

Toinen mahdollinen alalaji on Elephas maximus borneensis (Borneon pygmy elefantti). World Wildlife Fund on todennut, että DNA-todisteet osoittavat, että Borneon pygmy elephantis on geneettisesti erilainen kuin muut aasialaiset norsut.

Uros Elephant Changila, vähän ennen kuin salametsästäjät tappoivat hänet lähellä Samburu National Reserveia Keniassa.

Uros Elephant Changila, vähän ennen kuin salametsästäjät tappoivat hänet lähellä Samburu National Reserveia Keniassa.

Luottokortti: David Daballen

Säilytystila

Kansainvälisen luonnonsuojeluliiton (IUCN) uhkaavan lajin punaisen luettelon mukaan aasialainen norsu on uhanalainen. Vaikka ei tiedetä, kuinka monta aasialaista elefanttia on jäljellä, uskotaan väestön vähenevän. Afrikkalainen norsu pidetään haavoittuvaisena. Kaiken kaikkiaan sen väestö kasvaa. Afrikkalaisen villieläinten säätiön mukaan noin 470 000 afrikkalaista elefanttia vaeltaa maapalloa.

Muita tosiseikkoja

Afrikkalainen elefantti voidaan tunnistaa korvistaan. Ulottuneet, korvat ovat muotoiltu kuin Afrikan mantereella. Aasialaisilla norsuilla on pienempiä korvia, jotka ovat pyöreämpiä yläosassa ja tasainen pitkin pohjaa. Lämpö säteilee elefantin massiivisista korvista, joka toimii jäähdytysmekanismina.

Suurin elefantti koskaan kirjattu oli Afrikkalainen elefantti mukaan San Diego Zoo. Se oli 24 000 kiloa. (10 886 kg) ja 13 jalkaa (3,96 m) korkeilta jaloilta olkapäilleen.

Kun se on liian kuuma, afrikkalaiset elefantit imevät vettä rungonsa ja sitten puhaltaa sen takaisin suihkussa itseensä viileällä sumulla.

Norsun rungossa on yli 100 000 lihaa National Geographicin mukaan. He käyttävät sitä hengittääkseen, poimia asioita, tehdä ääniä, juoda ja haju.

Samoin, että ihmiset ovat yleensä oikeakätisiä tai vasenkätisiä, elefantteja voi olla oikeassa tai vasemmistossa.Heidän hallitseva tuskansa on helppo tunnistaa, koska se kuluu enemmän kuin vähemmän hallitseva hanka, World Wildlife Fundin mukaan.

Norsun iho voi olla yhtä paksu kuin 1 tuumaa, mutta se on herkkä auringolle. Sen suojelemiseksi elefantit peittävät itsensä mudasta tai pölystä.

Lisäresurssit

  • San Diego Zoo: Elefantit
  • Kansainvälinen Elephant Foundation
  • Afrikkalainen Wildlife Foundation: Tietoja elefanteista
  • Smithsonianin kansallispuisto: aasialaiset norsut
  • Sea World: norsujen tieteellinen luokitus


Video Täydentää: ELEFANTE SALVA BÚFALO DE ATAQUE DE LEÕES ‹ The worlD ›.




FI.WordsSideKick.com
Kaikki Oikeudet Pidätetään!
Jäljentämistä Materiaalien Sallittu Vain Prostanovkoy Aktiivinen Linkki Sivustoon FI.WordsSideKick.com

© 2005–2019 FI.WordsSideKick.com